BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Daling nieuwe gevallen en hospitalisaties zet zich door, fors meer overlijdens

De voorbije zeven dagen zijn er gemiddeld 253 patiënten met Covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. De lichte daling van de voorbije dagen zet zich daarmee door, maar de druk op de ziekenhuizen blijft groot. Ook het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen daalt verder, terwijl het aantal overlijdens oploopt. Dat blijkt vanochtend uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. 

27 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Alles gaat dus goed en de maatregelen moeten versoepeld worden. Zijn onze politici allemaal gekken ?
  • paul vdkerckhove

    3 jaar geleden
    De cijfers zijn in mijn ogen niet goed, en dus trek ik mijn eigen conclusies. Dat andere mensen er anders over oordelen is hun zaak. Wie in de menigte wil zitten kan je toch niet tegen houden.
  • Danny Buyse

    3 jaar geleden
    Akkoord dat het aantal testen meer daalt dan de besmettingen en het besmettingscijfer daardoor stijgt. Maar zolang de ziekenhuisopnames dalen en de IC is er geen probleem.
  • Sjaan Timmermans

    3 jaar geleden
    door en na vaccinatie ?
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    In alle omliggende gemeenten en de mijne zie ik enkel een stijgend aantal besmettingen. De positiviteitsratio blijft bovendien goed stijgen. Zou het kunnen dat er zich minder mensen aandienen voor een test als ze lichte symptomen vertonen omdat ze het beu zijn. En de positiviteitsratio zo sterk stijgt omdat ze dat enkel nog doen als het ernstig lijkt te worden.