Vlaams minister van Werk Hilde Crevits.
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. © Photo News

VDAB wil meer tijdelijk werklozen naar opleiding leiden

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB lanceert een campagne om opleidingen in de kijker te zetten bij tijdelijk werklozen. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).

16 reacties

  • Greet Verplancke

    3 jaar geleden
    Zij heeft goed zeggen met haar wedde. Ik word 60. Verloor vorig jaar mijn job. Het is geen lachertje constant negatief reacties op sollicitaties, om nog maar te zwijgen van het alleen zijn.
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Ben 58, een cursus volgen is al niet meer evident. En om bij elke sollicitatie te horen dat je te oud bent omdat men niet meer in je wil investeren voor die paar jaar dat je nog moet werken ... . Neen dank U, activeer de werkloze jeugd maar want die krijgen alles in hun schoot geworpen zonder dat ze er ooit voor afgedragen hebben. Een ideale kans voor hen, wisselen met oudere tijdelijke werklozen zodat ze aan een job geraken. De oudere tijdelijke werklozen kunnen hen 3 mnd opleiding geven
  • Herbert Verbeeck

    3 jaar geleden
    Mms toch ook eens nadenken of je dit soort berichten ook naar mensen moet sturen die op twee maanden van hun pensioen staan maar door de omstandigheden even op tijdelijke werkloosheid staan. Dat is ook nuttige besteding van overheidsgelden, zeker met de kruisbankmogelijkheden.
  • Jeaninne Bonduwe

    3 jaar geleden
    Is dat ook van toepassing voor de restauranthouders en cafebazen?
  • Martine Mommen

    3 jaar geleden
    Tja, dan moet je al een goede kennis hebben, voor je mag starten, dus dit is onzin...