Direct naar artikelinhoud
NieuwsRamadan

Moslimexecutieve benadrukt: zich laten vaccineren is toegestaan tijdens ramadan

Moslimexecutieve benadrukt: zich laten vaccineren is toegestaan tijdens ramadan
Beeld Thomas Sweertvaegher

Vanochtend begonnen Belgische moslims aan hun vastenmaand ramadan. Ze mogen de komende maand tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken, roken en seks hebben. Maar zich laten vaccineren is geen probleem, meldt de Moslimexecutieve (EMB).

In de huidige bijzondere context, met de coronapandemie, herinnert het EMB eraan dat vaccins, niet alleen tegen Covid maar ook tegen andere aandoeningen, “op geen enkele manier interfereren met de naleving van de vasten en de geldigheid ervan ook niet beïnvloeden”, aldus de EMB in een mededeling.

“Wie twijfelt, moet zich geen zorgen maken”, zegt ook imam Nordine Taouil aan de VRT. “Vaccinatie is namelijk geen voeding voor het lichaam.”

Gisteren zette de EMB het licht op groen voor de ramadan. “Het EMB biedt de gehele moslimgemeenschap van België zijn beste wensen aan en hoopt, in deze moeilijke context van pandemie, dat deze gezegende maand wordt beleefd in het teken van rust, geduld en solidariteit”, zei Mehmet Üstün, voorzitter van het EMB, in het persbericht.