RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Jongeren zijn boos op Anke Buckinx: psycholoog geeft tips om constructief te babbelen met de woke-generatie

“Woke is een synoniem voor zeurpiet”, schrijft Joe-dj Anke Buckinx dit weekend in haar column voor Het Belang van Limburg. Ze berispt de ‘woke-generatie’: jongeren die wereldproblemen te veel met een opgeheven vingertje aanklagen, volgens Anke. Het levert haar op sociale media een storm van kritiek op. Is woke de nieuwe generatiekloof? Ontwikkelingspsycholoog Maarten Vansteenkiste onthult hoe generaties van elkaar kunnen leren en helpt je door het woke-abc. 

38 reacties

  • Michel Hermans

    3 jaar geleden
    Dank u Anke, dat er blijkbaar nog "wakkere" mediamensen zijn :) en dank u Steffi Vanderperre dat er ook nog dito jeugd blijkt te bestaan, aangename verrassing ;)
  • Erik De jongh

    3 jaar geleden
    Noem die generatie gewoon de pampergeneratie, psychische weerbaarheid, nul ggen enkele nuttige bijdrage aan de maatschappij, ikke ikke ikke en de rest kan stikken
  • Johny Lotthior

    3 jaar geleden
    Het is onmogelijk om constructief te babbelen met de woke-generatie, zij zijn ervan overtuigd dat alles vanzelf gaat en gratis is...
  • Thimothy Buytaert

    3 jaar geleden
    Woke-generatie... mensen die anderen hun politiek correcte manier van denken willen opdringen. Vrije meningsuiting mag al niet. Je bent normaal volwassen genoeg om ermee om te gaan. Anders scheelt er meer iets aan u dan aan de rest!
  • Michael Dubois

    3 jaar geleden
    Een pampergeneratie is dit en de volgende generatie gaat nog erger worden.