© Yann Bertrand

Nederlandse moskeeën sluiten uit voorzorg na aanslag in Canada

Vier moskeeën in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht sluiten tijdelijk de deuren op de gezamenlijke gebedsmomenten. Dat doen ze na de aanslag op een moskee in het Canadese Quebec. Dat meldt het Nederlandse trouw.nl.

mce

De moskeeën As-Soennah (Den Haag), Essalam (Rotterdam), Blauwe Moskee (Amsterdam) en Omar Al Farouq (Utrecht) gaan tijdelijk dicht. De veiligheidsmaatregel is het gevolg van een gezamenlijk spoedberaad van de moskeebesturen. “Genadeloze daden zoals in Quebec dragen bij aan de toenemende moslimhaat wereldwijd”, stellen de besturen in een verklaring. “De moskee is een open gebouw dat eenieder op elk moment van de dag kan betreden en zijn/haar rust moet kunnen vinden. Wij betreuren het daarom ten zeerste dat wij deze rigoureuze veiligheidsmaatregel moeten nemen.’’

In de Amsterdamse Blauwe Moskee werden maandag extra veiligheidscamera’s geplaatst. In verschillende andere gebedshuizen werd security ingezet. De Raad van Marokkaanse Moskeeën heeft eerder al zijn bezorgdheid uitgesproken over de veiligheid van Nederlandse moskeeën.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer