Voor ‘La Boum’ op 1 april daagden flink wat feestvierders op in het Ter Kamerenbos.
Volledig scherm
Voor ‘La Boum’ op 1 april daagden flink wat feestvierders op in het Ter Kamerenbos. © EPA

Initiatiefnemers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”

Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.

97 reacties

  • eduard jacobs

    3 jaar geleden
    Wie gaat er mee het terkamerenbos mee zuiveren , ? Genoeg is genoeg, de politie kan niet alles alleen, eens en voor altijd respect bijbrengen, bij deze ongelovigen met de zachte hand !
  • Chris Wouters

    3 jaar geleden
    Hier zijn gewoon geen woorden voor. En dan nog zijn er hier mensen die dat evenement toejuichen (al gevaccineerd zeker?). De bijeenkomst is niet toegelaten en mag dus niet plaats vinden. Voor 1 keer ga ik akkoord met diegenen die het leger er willen bij halen (de meeste eenheden hebben een cursus "crowd controll" gevolgd) en samen (en onder bevel van een federaal politie officier) met de lokale en federale politie de plaats volledig afgrendelen. Die onnozelaars spelen met mijn en uw gezondheid!
  • Petra Verheyen

    3 jaar geleden
    Dadelijk in de kiem smoren. Niet de kans geven om samen te troepen. Jullie zijn verwittigd. Zet politie en leger in en dadelijk ingrijpen. Meer dan 10 oppakken of wrgdrijven . Kaakslag voor iedereen die zich wel aan regels houdt en zeker voor de zorg. Als iedereen begint te dreigen en zijn eigen zin te doen ...
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Al degenen die er komen oppakken zij hebben niets te willen !
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    wat hopen ze te bereiken? Papa en mama zullen de gerechtskosten en de corona boetes toch wel betalen...