©  BELGA

Jan Bakelants is er in de Brabantse Pijl opnieuw bij na val in Catalonië: “Deze weken in het rood omcirkeld in mijn agenda”

Jan Bakelants maakt zijn rentree in het peloton nadat hij tijdens de eerste etappe, op 22 maart, in de Ronde van Catalonië zwaar ten val kwam. De 35-jarige bezeerde zich daarbij onder andere aan de knie. Na een korte rustperiode hervat Bakelants in Leuven waar hij zijn landgenoten Aimé De Gendt, Kevin Van Melsen en Loïc Vliegen terugziet. De Nederlander Maurits Lammertink maakt ook deel uit van de selectie net als de Noor Odd Christian Eiking en de Italiaan Lorenzo Rota.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Mijn blessure is ondertussen genezen en ik kom vol goesting terug in competitie in de Brabantse Pijl van woensdag. Een koers die ik graag rijd en die door de constante opeenvolging van klimmetjes zeer lastig is”, stelt Jan Bakelants.

“Vanaf het begin van het seizoen staan deze weken in het rood omcirkeld in mijn agenda. Mijn val in de Ronde van Catalonië heeft mijn voorbereiding natuurlijk wel wat verstoord. Maar de komende wedstrijden zullen snel duidelijk maken of ik mijn doelen al dan niet moet bijstellen. Momenteel heb ik het gevoel dat mijn noodgedwongen onderbreking me niet te veel parten speelt. Ze zorgt er alleszins niet voor dat ik er minder hard voor zal gaan komende woensdag.”

Voor de Brabantse Pijl rekent het team zeker ook op Nederlander Maurits Lammertink.

“Ik hou van de Brabantse Pijl omdat die wedstrijd me gewoon heel goed ligt. Dit type klassiekers rijd ik het liefst. Eigenlijk ben ik ook blij met de heraanleg van die lastige kasseien van de Moskesstraat. Ze hebben de finale daar wel een beetje aangepast maar in essentie zal dat niet veel veranderen. Ik kom net terug van een uitstekende Ronde van het Baskenland wat me hoopt geeft op een mooi resultaat in Overijse”, meldt Lammertink.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer