Al 8.000 invallers gevaccineerd na registratie op reservelijst QVAX

In één week tijd hebben zich al ruim een half miljoen Belgen geregistreerd op QVAX, de reservelijst voor vaccinatiecentra. Al 8.000 van hen kregen zelfs al een eerste dosis van het vaccin toegediend. In totaal zijn al 2 miljoen Belgen gevaccineerd.

wle

LEES OOK: Deze zeven vaccinatiecentra in onze provincie starten met QVAX

Dat meldt Gudrun Briat van het Coronacommissariaat. De grote belangstelling voor de reservelijst toont volgens haar aan “dat een groot aantal mensen zich zo snel mogelijk wil laten vaccineren”. “Velen van ons snakken naar het einde van de maatregelen, die een grote impact hebben op ons dagelijks leven en gemoed.” 

De wachtlijst QVAX geldt enkel voor Vlaanderen, Wallonië, en de Duitstalige gemeenschap. Maar niet alle vaccinatiecentra maken er al van gebruik. Brussel komt volgende week met een eigen systeem, Bruvax. In afwachting daarvan kunnen Brusselse huisartsen patiënten zelf op een reservelijst plaatsen.

Vandaag wordt de kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen bereikt. “Dat betekent dat 1 op de vijf Belgen een vaccin kreeg. We hebben nog een lange weg te gaan voordat we een voldoende hoge graad hebben bereikt, maar we zullen deze bereiken als we ons allemaal laten vaccineren.”

Briat wijst erop dat de levering van de bestaande vaccins de komende weken een stroomversnelling zal kennen. “Ook de vaccins van Johnson & Johnson komen deze week aan in de vaccinatiecentra.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER