Direct naar artikelinhoud
NieuwsZaak-El Kaouakibi

El Kaouakibi factureerde ook voor 125.000 euro in Mechelen: ‘Alles correct uitgevoerd’

Sihame El Kaouakibi en minister en burgemeester Bart Somers (Open Vld).Beeld Photo News

Ook in Mechelen factureerde het Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi met haar consultingbedrijf A Woman’s View 125.000 euro voor twee projecten als onderdeel van een stadsfestival rond recht en rechtvaardigheid. In die periode zetelde ze ook in de raad van bestuur van vzw Mechelen Feest, de organisatie achter het festival. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen

“Ze voerde de projecten uit in opdracht van de artistieke intendant”, bevestigt Heidi De Nijn, directeur vrije tijd bij de stad Mechelen. “Hij heeft haar aangesproken voor een soort coachingprogramma en daar is een artistieke voorstelling van Mechelse jongeren uit voortgevloeid. Alles is dus correct uitgevoerd.”

De Nijn bevestigt dat El Kaouakibi tezelfdertijd bestuurslid was van Mechelen Feest, de vzw die uiteindelijk de opdrachtgever is, maar daar zou geen belangenconflict zijn geweest. “Ze had al eerder aangegeven dat ze geen tijd had voor die raad van bestuur.”

Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) was op dat moment burgemeester in Mechelen en nauw betrokken bij de vzw, maar zou volgens zijn woordvoerder El Kaouakibi pas echt leren kennen bij de lijstvorming en de campagne voor de parlementsverkiezingen in 2019. Somers overtuigde El Kaouakibi samen met toenmalig partijvoorzitter Gwendolyn Rutten om op te komen voor Open Vld.