Een Chileense vrouw wordt gevaccineerd in een kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Chileense vrouw wordt gevaccineerd in een kerk. © AFP

Israël, Chili en het VK leren: snelle vaccinatie biedt geen garantie op snel succes

Nu onze vaccinatiecampagne op kruissnelheid komt, lijkt de klus weldra geklaard. Al tonen drie gidslanden – die een heel stuk verder staan met prikken – dat de grootste valkuil overmoed is. Maar er is wel degelijk een omslagpunt, waar Israël intussen voorbij is: “Twee weken kunnen een gigantisch verschil maken”.

8 reacties

  • Rudi Claes

    3 jaar geleden
    Fantastisch nieuws. Nu de overbevolking nog tegengaan en de klimaatverandering echt aanpakken.
  • Peter Van Endert

    3 jaar geleden
    Heel deze regering kan gewoonweg deze situatie niet aan,,, hier moeten dringend andere mensen achter staan dat we terug naar de normale kant uitgaan
  • Pascal Surmont

    3 jaar geleden
    Geen garantie? Vanaf zondag zijn mondmaskers niet meer vereist! Het geklungel van de belgische regering is wel een garantie, maar dan eerder een garantie op chaos.
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Best dat we nog landen hebben waarvan we kunnen leren: de UK en Israël en toevallig allebei veilig en wel buiten de EU.
  • Ronald Van Beneden

    3 jaar geleden
    In Korea is er een variante waar het vaccin geen vat op heeft. In een ander land een soort waarop de PCR test niet reageerd. Moet eens goed lachen. Het enige wat hier vaststaat is dat we nu een supervirus kweken in de rondlopende gevaccineerden. Iedereen wil blijven bestaan ook een virus. Wat betreft de klimaatverandering de toekomst is koud, ijskoud en dat is echte wetenschap en geen CO2 gelul.