Gezellig een terrasje doen op de Oude Markt in Leuven. Kan het weer vanaf 1 mei?
Volledig scherm
PREMIUM
Gezellig een terrasje doen op de Oude Markt in Leuven. Kan het weer vanaf 1 mei? © Vertommen

“Ja, ik heb trouw gezworen aan de wet, maar de regels zijn absurd”: Krijgt de ‘Luikse rebellie’ weerklank in Vlaanderen en gaan er ook bij ons sowieso terrasjes open op 1 mei?

Een terrasje doen vanaf 1 mei, ook al beslist het Overlegcomité woensdag anders? In Luik zal het kunnen, want daar zal niet opgetreden worden tegen horecabazen die tafels en stoeltjes opstellen. Maar wat bij ons? Zit er ook aan de noordkant van de taalgrens een rebels kantje? Wij vroegen het meer dan twintig burgemeesters. En jawel, er zitten rebellen tussen.

  1. Keert La Rocca terug? En wordt het zoals vroeger? “De manager wou die stripper met dat speeltje van het podium, maar… we hebben haar laten doen”
    PREMIUM

    Keert La Rocca terug? En wordt het zoals vroeger? “De manager wou die stripper met dat speeltje van het podium, maar… we hebben haar laten doen”

    Van Koen Wauters tot Rihanna: La Rocca in Lier kon jarenlang de grote namen binnen en buiten de eigen landsgrenzen bekoren. Zoals bij vele grote danstenten viel echter ook hier het doek, en een laatste feestje kon niet doorgaan na een zware brand in 2022. Maar er zit nu misschien wel weer een ‘eerste feestje’ aan te komen, als we een mysterieuze post op sociale media mogen geloven. Of dat betekent dat La Rocca echt terugkeert en in welke vorm? Geen idee. Maar lees even met ons mee om een idee te krijgen van wat je dan misschien mag verwachten. “Details van ons jubileumfeestje zijn misschien niet echt geschikt voor de krant.”