Photonews, Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Photonews, Wannes Nimmegeers

Deels les op campus en honderdduizenden zelftesten: voorstel voor hoger onderwijs na paaspauze afgeklopt

Studenten van hogescholen en universiteiten kunnen na de paasvakantie opnieuw gedeeltelijk naar de les, volgens dezelfde regeling die geldig was voor de paaspauze. Dat voorstel hebben minister Ben Weyts (N-VA) en vertegenwoordigers van het hoger onderwijs uitgewerkt. De Vlaamse overheid zal daarnaast “honderdduizenden zelftesten” voorzien.

5 reacties

  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Ben gaat zijn boekje weer te buiten want hij is niet bevoegd voor die scholen. Kan iemand hem eens leren lezen zodat hij weet waar hij iets te zeggen heeft?
  • Staaf De Slovere

    3 jaar geleden
    @Serge, de mensen op de werkvloer van de campussen hebben recht op 2 sneltesten per week. De werkgever kan deze gratis aanvragen.
  • Serge Prat

    3 jaar geleden
    En wat met de mensen op de werkvloer op de campussen? Krijgen die ook gratis zelftesten? Zij die niet konden thuiswerken komen in deze omstandigheden onvermijdelijk ook terug meer in contact met anderen. Of mogen die wel risico lopen?
  • Inge Meganck

    3 jaar geleden
    Waarom geen 50% zoals middelbaar? Dit valt toch niet meer te begrijpen... Als het kan voor het ander onderwijs, waarom dan weer niet hier...
  • Lenne Harding

    3 jaar geleden
    En de beloofde bescherming voor het basisonderwijs?