© RDr

© RDr

© RDr

© RDr

© RDr

© RDr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Aanleg fietstraject Weg naar Opoeteren en Opitter gestart

Maandagnamiddag heeft het schepencollege de eerste spadesteek gestoken van de werken voor de aanleg van het vrijliggende tweerichtingsfietspaden langs de N 771, Weg naar Opoeteren in Gruitrode, en de herinrichting van de Weg naar Opitter in het centrum van Neerglabbeek. De werken worden in fasen uitgevoerd. Aan het project hangt een prijskaartje van 6,3 miljoen euro.

RDr

De komende week worden de bomen langs de gewestweg in Gruitrode gekapt zodat daar ruimte vrij komt voor de nieuwe riolering en later de vrijliggende voet- en fietspaden. "Ondertussen is in Neerglabbeek gestart met de aanleg van nutsvoorzieningen en graafwerken voor de nieuwe riolering. Over het traject komen vrijliggende eenrichtingsfietspaden, een overrijdbare middenberm vanaf de kerk tot aan de Heymansweg. Er komen ook asverschuivingen, middengeleiders en veilige oversteekplaatsen in Neerglabbeek centrum en op de N 771 gewestweg, waar geregeld zware ongevallen gebeuren", zegt schepen Goossens. De rijbaan zelf wordt ook heraangelegd. Ook de Groenstraat, tot aan de Haagweeg, en de Weg naar Opitter, tot aan huisnummer 41, worden heraangelegd. Hier wordt ook riolering en nieuw wegdek voorzien. De gemeente betaalt 1 miljoen uit eigen middelen, de overige 5,3 miljoen euro komen van de hogere overheid.

Fase 1: Weg naar Opitter (van Weg naar Opoeteren tot aan Verbindingsstraat) + Groenstraat (van Weg naar Opoeteren tot aan Haagweg

Fase 2: Weg naar Opitter (van Verbindingsstraat tot aan huisnummer 41) + Weg naar Opoeteren van rotonde tot weg naar Opitter

februari - mei mei- september

Fase 3: Weg naar Opoeteren van Weg naar Opitter tot aan gemeentegrens

mei - augustus september - november

De volledige planning is raadpleegbaar op www.wegenenverkeer.be/gruitrode. Op deze website inschrijven voor de digitale nieuwsbrief over de stand van zaken van de werken.

Lees meer in Het Belang van Limburg

(RDr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer