Ontbossing voor palmolieplantages in Indonesië.
Volledig scherm
Ontbossing voor palmolieplantages in Indonesië. © EPA

WWF: “België bij grootste importeurs producten uit tropische ontbossing”

De Europese Unie is - op China na - de grootste importeur van producten die gelinkt zijn aan tropische ontbossing en de daarmee gepaard gaande uitstoot. Acht EU-landen, waaronder België, zijn zelfs goed voor 80 procent van de geïmporteerde ontbossing in Europa. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de internationale milieuorganisatie WWF.

15 reacties

  • egbert vansteenstraeten

    3 jaar geleden
    Het grote probleem is dat degenen die de regels stellen mee verdienen aan deze miljoenendans. En om ons dan gerust te stellen gaan en te doen alsof ze ermee inzitten gaan ze de gewone mens nog wat elektrificatie opduwen, wat nog zo'n fabel is!!
  • Angelo ledda

    3 jaar geleden
    zolang er geen kiezelsteentjes op je voortuin liggen is er niets aan de hand ..
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    De globalisatie heeft deze kluit enorme schade toegebracht - we halen zelfs hout uit Nieuw-Zeeland(tegenvoeters) om het met industrieel proces op te werken in havenzone Waasland - vind het waanzin
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Is iemand hier verbaasd over?
  • Peter Bosmans

    3 jaar geleden
    Kort door de bocht, wij zijn een doorvoer land. Het grote probleem van de houtkap zijn de boeren in de lokale landen. Zelfs als we niets zouden doorvoeren dan werden ze toch gekapt en bij afwezigheid van opkopers zouden ze alles gewoon opbranden of op een hoop gooien. Schril contrast dat wij miljarden zullen mogen ophoesten voor moeder aarde terwijl ze ginds de aarde met steun aan het vernielen zijn.