Ben Vermaercke (19), die na een halfjaar stopte met z'n bachelor kmo-management, zag dankzij de coaching in dat de studierichting marketing beter bij hem past.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Vermaercke (19), die na een halfjaar stopte met z'n bachelor kmo-management, zag dankzij de coaching in dat de studierichting marketing beter bij hem past. © Jan De Meuleneir / Photo News

Interimkantoor Randstad start met opmerkelijk project voor jongeren: "Ze komen voor een job, maar we sturen hen naar school"

Het interimkantoor stuurt jongeren terug naar de schoolbanken. Dat is althans wat Randstad wil doen met NewStart, een gloednieuw project waarmee het 'schoolstoppers' die voor een job komen aankloppen, opniuw richting onderwijs wil duwen. "De arbeidsmarkt opgaan zonder diploma is niet de oplossing", klinkt het.

3 reacties

  • Andy Buyle

    3 jaar geleden
    Het is dankzij die interimkantoren dat heel veel mensen aan geen vaste baan meer geraken. Er wordt je bij interim vanalles beloofd maar wanneer ze na vier maanden moeten overgaan tot aanwerving vlieg je buiten en nemen ze een nieuwe interimwerkkracht in de plaats omdat dit financieel voordeliger is. Voor jobs waar je niet voor gestudeerd moet hebben uiteraard
  • jorn neeus

    3 jaar geleden
    Er zijn organisaties en lokale overheden die dit al tientalle jaren doen. Dat Randstad hier een persbericht voor maakt en doet alsof ze het warm water uitvinden is redelijk plat. Foei Randstad om die hun licht te stelen!
  • Hemla Achbar

    3 jaar geleden
    Nogtans zijn er toch heel wat mensen die geen diploma hebben maar wel weten van aanpakken. Hierdoor zitten ze er warmpjes bij. Kijk maar eens in de top 20 van rijksten der aarde ;) Er zijn ook heel wat jobs waarbij je niet gestudeerd moet hebben, maar die je on the job leert. ((Industriële) schoonmaak bijvoorbeeld)