Het bondsgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bondsgebouw. © Photo News

Vandaag worden licenties uitgedeeld: weinig hoop voor Moeskroen, ook Oostende moet wellicht naar BAS

Belgisch voetbalHoe zal het Belgische profvoetbal er volgend seizoen uitzien? De licentiecommissie laat vandaag weten wie zijn licentie (niet) krijgt. Het is goed mogelijk dat we straks overblijven met zeventien clubs in 1A, zeven in 1B. De integratie van de U23 zit ondertussen opnieuw op een dood spoor. Verdwaalt u met ons mee in de doolhof van het Belgisch voetbal? 

13 reacties

  • Jimmy Embrechts

    3 jaar geleden
    Tegen wanneer worden die uitspraken verwacht ??
  • Sven Vandevyvere

    3 jaar geleden
    Jan goede ideeen, maar ik ben niet overtuigd dat de transfersommen zullen dalen. En als je enkel in het buitenland kan gaan shoppen, zal je het contingent buitenlandse spelers nog vergroten.
  • Marc De Vos

    3 jaar geleden
    Waarom elk jaar het "Moeskroen circus " ? Is er iemand die twijfelt dat Moeskroen op het einde de licentie niet gaat krijgen ? Misschien houdt men gewoon graag tradities in ere .
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Men zou beter een loonplafond (individueel) en een plafond op de totale loonmassa in verhouding tot de inkomsten inbouwen. De transferperiodes botsen met de Europese regels van vrij verkeer van personen. Door heel het jaar transfers mogelijk te maken dalen de transfersommen en vermijd je paniekaankopen op het einde van de transferperiodes. Enkel transfers tussen clubs die in eenzelfde competitie uitkomen zou je tijdens het seizoen kunnen verbieden om competitievervalsing uit te sluiten.
  • Stefan Klemic

    3 jaar geleden
    Het bas zal Moeskroen wel redden, zoals elk jaar...