Begin april werd ook de supermarkt Plus in het Nederlandse Budel-Schoot overvallen. © Nederlandse Politie Budel

Teistert bende Noord-Limburg? Politie onderzoekt link tussen home-invasions en overval

Pelt/Peer/Hamont-Achel -

De home-invasion in Kleine-Brogel maandagavond is al de derde overval in korte tijd in het noorden van Limburg. Zo was er begin deze maand eentje net over de grens in Budel, en midden februari was er een home-invasion op een bejaard koppel in Pelt.

De feiten in het centrum van Pelt dateren van 19 februari. Het overvallen koppel, twee senioren, wil enkel anoniem getuigen. “Toen we lazen wat er maandagavond in Peer was gebeurd, herkenden we daar wel in wat ons is overkomen”, vertellen ze.

LEES OOK. Home-invasion in Kleine-Brogel: bewoner (57) bedreigd met mes, dochter (19) getuige

“Op die bewuste vrijdagavond werd er rond 20.15 uur aangebeld”, zegt de vrouw. “Ik deed open en er stond een grote kerel voor mij. Die nam me voor ik het wist heel ruw vast en bond mijn handen samen met grijze tape. Zijn handlanger, die om het hoekje stond te wachten, had ik nog niet gezien. Hij kwam tevoorschijn toen mijn man kwam kijken wat er aan de hand was.”

Deurbel

Dat kwam hem duur te staan. “Mijn echtgenoot belandde op de grond. Ook zijn handen werden samengebonden en hij kreeg stampen tegen het hoofd. Ze vroegen waar het geld lag. Ik wees hen naar de keuken, waar ik wat geld had liggen.”

De twee mannen ging aan de haal met wat contant geld. “Dat ging over 60 euro. En ze namen ook nog een horloge mee. In enkele minuten was het voorbij. Voor die kleine buit hebben ze ons zoveel ellende bezorgd...”

Wat er in het Peerse Kleine-Brogel is gebeurd, brengt de herinneringen opnieuw boven. “Bij ons was het ook gewoon de deurbel die ’s avonds ging. Je doet open, tja. Wie vermoedt dat er zoiets kan gebeuren? De politie vertelde ons toen dat het de eerste keer was in de regio dat ze bij gewone mensen zoals ons dit soort overval hadden gezien”, besluit het koppel.

Gewapende overvallers

Begin april werd ook de supermarkt Plus in het Nederlandse Budel-Schoot overvallen. De zaak ligt net over de grens met Hamont. Vermoedelijk vier daders waren gewapend toen ze de winkel binnenliepen. De overvallers bedreigden het personeel met iets dat op een vuurwapen leek. Ze vluchtten met de scooter en hun buit in de richting van Hamont. De Belgische politie zocht mee naar de daders, maar die konden niet meer gevat worden.

Of er tussen de drie recente overvallen een link is, is een onderdeel van het verdere onderzoek van de politiediensten.

bekijk ook

Home-invasion in Kleine-Brogel: bewoner (57) bedreigd met mes, dochter (19) getuige

Home-invasion Kleine-Brogel © gvb

 (gvb, ppn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer