Direct naar artikelinhoud
Blijf op de hoogteOverlegcomité

Overlegcomité sinds 9 uur bijeen over coronamaatregelen en versoepelingen: zo blijft u vandaag op de hoogte

De nieuwsapp van De Morgen.Beeld BW

Versoepelen waar het kan, op de rem staan waar het moet. Dat is de opdracht van het Overlegcomité vandaag. Het orgaan, waarin alle topministers van ons land zetelen, neemt vandaag onder meer een beslissing over de horeca, de scholen en de contactberoepen. We leggen uit hoe u heel de dag op de hoogte blijft via De Morgen.

Wat staat er te gebeuren?

Vanaf 9 uur zit het Overlegcomité bijeen. Na de vergadering geven premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke een persconferentie. Die zal volgens de verwachtingen rond de middag of de journaals van 13 uur plaatsvinden.

De persconferentie kunt u in deze liveblog volgen of bekijken.

Wat ligt er op tafel?

Drie weken na de start van de ‘paaspauze’ buigt het Overlegcomité zich opnieuw over de bestaande coronamaatregelen, die nog minstens twee weken van kracht zijn. Scholen kunnen na de paasvakantie weer deels heropstarten en winkelen zal mogelijk weer zonder afspraak mogen. Maar voor de horeca, contactberoepen en de cultuursector zijn grote versoepelingen nog niet in zicht.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Alle ontwikkelingen kunt u de hele dag in onze liveblog volgen.

Download hier de app van De Morgen en krijg een melding wanneer de persconferentie van de premier begint. Geen tijd om te kijken? Krijg via onze app als eerste een bericht over de herziene maatregelen. Zo hoeft u niets te missen.

Of laat hieronder uw e-mailadres achter voor de breaking-nieuwsbrief van De Morgen en krijg een bericht in uw mailbox:

Woensdag 14 april.