Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Smartschool: “Scholieren voeren steeds meer netwerkaanvallen uit op scholen om lessen plat te leggen”

Het digitaal schoolplatform Smartschool waarschuwt voor een escalatie van netwerkaanvallen gericht op schoolmodems, met als doel het afstandsonderwijs en internetgebruik in de school te verstoren. Het gaat om dataverkeer dat bewust en doelgericht, dus met slechte intenties, wordt gecreëerd, vooral door jongeren van secundaire scholen. Dat meldt Smartbit, het bedrijf achter Smartschool.

35 reacties

  • Ivan Smissen

    3 jaar geleden
    Smartschool is een fossiel uit de jaren 90. Het heeft zich volledig gebaseerd op het gratis platform Moodle. Het is een gesloten systeem dat niet meer van deze tijd is. Grote koepels zoals het GO! dwingen hun scholen om hier jaarlijks duizenden euro's aan uit te geven. Smartschool reageert agressief op elke vorm van kritiek: het zet zijn goede relatie met de topmannen van het onderwijs in om individuele leerkrachten die kritiek uiten af te dreigen. Recent nog. Wijd hier eens een artikel aan!
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Kan je makkelijk traceren, jaar laten overdoen. Ddos kan elk kleinste kind. Gek dat in Japan, online lesgeving perfect verloopt en zelfs geweldig is, hier zijn ze rot verwend en drama queens.
  • Lucien Switten

    3 jaar geleden
    Men zou dit kattekwaad moeten gebruiken om de kinderen meer over computers te leren. Op die manier hebben ze gegarandeerd interesse!
  • Lisette Nelissen

    3 jaar geleden
    Zo graag hebben de leerlingen dus les. Diegenen die dit kunnen zijn ook geen dommeriken. Integendeel, wellicht beseffen ze beter dan al die experts en onderwijsmensen dat deze periode niet meer terugkomt en willen ze maximaal van hun vrijheid genieten. De achterstand op school halen ze later wel in.
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Je hoeft geen whizzkid te zijn om een ddos aanval te lanceren. De software is gewoon op het internet te vinden. Enkel zorgen dat je voldoende gekaapte pc's kan aanspreken om de aanval uit te voeren.