(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © REUTERS

Denemarken stopt helemaal met gebruik vaccin AstraZeneca

Denemarken stopt als eerste EU-land volledig met het gebruik van het AstraZeneca-vaccin. Het middel wordt niet meer gebruikt bij de vaccinatiecampagne, meldt de Deense gezondheidsautoriteit. Die sluit overigens niet uit dat het besluit op enig moment in de toekomst zal worden teruggedraaid. Ook zou het gebruik van het Johnson & Johnson-vaccin voorlopig worden opgeschort, melden Deense media.

9 reacties

  • Elke De Vleeschouwer

    3 jaar geleden
    Of datvze dan eerst van iedere burger een bloedprofiel maken om te zien welke burgers te maken krijgen met complicaties. Zo wil ik wel in hun dna databank. Dan is het voor een goede reden.
  • Elke De Vleeschouwer

    3 jaar geleden
    Net zoals sommigen een panische angst hebben om te vliegen. Want eerlijk, je het sneller een accident met de wagen dan het vliegtuig... zeg dat eens tegen die hollanders op die indonesische vlucht. Of die van de emiraten. Of rusland die je uit de lucht schiet. Daarom vlieg ik niet meer... dus waarom zou u mij, en met welk recht, verplichten een onveilig vaccin in mijn lichaam te laten spuiten? En niet ene keer he. Maar om de 6 maand mag je meedoen aan trombose loterij.
  • Debbie De Bruyn

    3 jaar geleden
    1 sterfgeval op 4.5 miljoen en ze stoppen met vaccinatie. We zullen is zien hoeveel er nog sterven aan corona zelf.
  • Andr� lernout

    3 jaar geleden
    Wat is er best 1) 70 doden per dag bij gebrek aan vaccinatie of 2) 7 doden door evt complicaties?
  • Ludo Wuyts

    3 jaar geleden
    In Denemarken neemt men de juiste beslissing. Hier gaat men gewoon verder met het toedienen van Astra zenica waar je dan lang moet wachten op tweede prik Regering shame on you