Biden wil de Amerikaanse troepen terugtrekken tegen 11 september, de 20ste verjaardag van de aanslagen die hebben geleid tot interventie in Afghanistan.
Volledig scherm
Biden wil de Amerikaanse troepen terugtrekken tegen 11 september, de 20ste verjaardag van de aanslagen die hebben geleid tot interventie in Afghanistan. © Photo News

Biden: “Tijd is gekomen om langste oorlog van Amerika te beëindigen”, NAVO-landen akkoord om te starten met terugtrekking uit Afghanistan

BuitenlandDe Amerikaanse president Joe Biden heeft het definitieve vertrek van de Amerikaanse troepenmacht uit Afghanistan aangekondigd. De operatie begint op 1 mei en zal voltooid zijn voor 11 september, de dag dat precies twintig jaar geleden terroristen van al-Qaeda met vliegtuigen aanslagen pleegden in de Verenigde Staten. De aanslagen waren de opmaat voor wat de langste oorlog van de Verenigde Staten zou worden.

29 reacties

  • Paul van Hamme

    3 jaar geleden
    Van zodra de buitenlandse troepen wegzijn zal de Taliban onmiddelijk de Afghaanse regering anvallen-zullen nooit woord houden-Zullen Sharia wetten herinvoerenscholen dicht-vrouwen geen onderwijs enzov.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    3 jaar geleden
    Biden het "wunderkind" denkt dat alles mogelijk is. bv "De machtigste landen ter wereld zijn niet in staat om te voorkomen dat deze coronavirus zich verspreidt, maar Biden geloofd dat hij de wereldtemperatuur kunnen veranderen, als je meer belasting betaalt".
  • Roeland Van de Wal

    3 jaar geleden
    Waarschijnlijk tijd om een ander land weer eens in een oorlog te storten zeker?Oh,sorry...Om democratie te gaan brengen.
  • frans Venloo

    3 jaar geleden
    Ze hebben daar hun buit binnen gehaald zeker ?
  • Danny Damiaens

    3 jaar geleden
    Het land dat meeste doden op zijn geweten als agressor landsman is Duitsland.Het was voor uwe tijd waarschijnlijk.