Van Ranst maakt zich zorgen over tweede knuffelcontact: “Dit kan enorme impact hebben”

“De grootte van dit pakket is opmerkelijk”, zo reageert een ongeruste Marc Van Ranst in VTM NIEUWS na het Overlegcomité. “Enkele lobbygroepen zullen wel tevreden zijn, maar men speelt toch wel gevaarlijk spel. Er mag niets fout gaan of we komen in de problemen.” Ook infectiologe en voorzitster van de GEMS-expertenraad Erika Vlieghe (UZA) reageert bezorgd op de versoepelingen. “De ziekenhuizen liggen tot de nok toe gevuld, daar is op dit moment geen enkele buffer.”

102 reacties

  • Jos Mardig

    3 jaar geleden
    Als dat tweede knuffelcontact uit hetzelfde gezin komt maakt dat toch helemaal niets uit? Die slapen/wonen toch samen en steken elkaar toch aan. Binnenkort komen we in een situatie terecht waarin studenten niet naar school mogen, maar wel met een hoop op een terras. Goed over nagedacht allemaal hoor...
  • Rik Bogaert

    3 jaar geleden
    Ja, idd, over zijn portemonnaie moet hij zich alleszins geen zorgen maken, het stroomt binnen! Wij zullen del op onze kin blijven kloppen!
  • tamara janssens

    3 jaar geleden
    Op meer dan een jaar tijd is Corona nog helemaal niet weg geweest ondanks alle maatregelen die er al getroffen zijn. Eerst ligt het aan dit en dan aan iets anders en zo blijven we bezig. Griep is er ook elk jaar maar blijkbaar is die dit jaar op magische wijze verdwenen want elke overledene is gestorven aan COVID-19...?? Geef ons het normale weer terug, de meesten onder ons zijn dit grondig beu! Geen enkele maatregel gaat Corona doen verdwijnen zorg gewoon dat de mensen veilig zijn door vaccinat
  • Didier Stoefs

    3 jaar geleden
    Doe u werk man waar ze u rijkelijk voor betalen.En kom met iets zinnig voor de dag.
  • John Verbeke

    3 jaar geleden
    Ik voel me dom en onwetend, want ik lijk de enige te zijn die het niet beter weet dan de regering en de experts. Wat ik wel weet is dat ze moeten stoppen met dingen te zeggen als 'nog enkele weekjes', 'we zijn er bijna', 'binnenkort is meer mogelijk', want dat zorgt voor steeds meer teleurstellingen en is de reden waarom mensen afhaken.