Vandenbroucke over plan van Dedecker om horeca vervroegd te openen: “Bijzonder laf”

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) reageert fel op de uitspraak van burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker), die meedeelde dat hij niet wacht tot 8 mei om de horeca in zijn stad te heropenen. Van hem mogen de zaken al vanaf 1 mei weer klanten bedienen. “Bijzonder laf”, zegt Vandenbroucke.

314 reacties

  • Guido De Roeck

    3 jaar geleden
    De Decker wil de terassen open op 1 MEI, zogezegd voor de vollksgezondheid. Zou hij de moed hebben om dat tegaan vertellen aan de patienten en de zorgverleners in de ziekenhuizen?
  • tamara janssens

    3 jaar geleden
    Groot gelijk JMD!! Versoepelingen kunnen als de “als de cijfers” het toelaten wat dus bijna nooit op de voorgestelde datum is, alles wordt telkens weer verschoven..Als de cijfers goed genoeg zijn om terug met z’n allen opeengepakt het vliegtuig te nemen dan zijn ze zeker ook goed genoeg om de horeca weer terug te openen en niet enkel de terrassen!
  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Het was toch Jambon en BDW die het vuur aan de lont stak om de terrassen op te zetten.Die horen we nu niet meer , zoals gewoonlijk en draaien mee met de wind.
  • Frans Mechelen

    3 jaar geleden
    Is het fout? Is het juist? Wie zal het zeggen? Want al de vorige maatregelen hebben ook tot niets extra geleid, behalve de niet verkozen regering op de been te houden! PS: ik zal niet naar Blankenberge gaan, ik ben wel een maal ingeënt.
  • Antoon Lauwers

    3 jaar geleden
    Dedecker is altijd al een haantje vooruit geweest Ook het casino dossier komt als een boomerang in zijn gezicht terug Alle inwoners van Middelkerke en deelgemeenten zullen individueel honderden euro’s ophoesten hiervoor Maar hij komt wel in the picture