Elio Di Rupo (PS), premier Alexander De Croo (Open Vld) en Jan Jambon (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Elio Di Rupo (PS), premier Alexander De Croo (Open Vld) en Jan Jambon (N-VA) © n

RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”

Zeven uur hebben we erop moeten wachten, maar: “Moederdag is gered!” Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. “Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen door Elio Di Rupo.” Wat gebeurde er achter de schermen van een van de langste overlegcomités ooit?

156 reacties

  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Eenvoud is het moeilijkste wat in de politiek bestaat. Een dode mus voor de horeca: ze zijn allicht beter af met hun vergoeding voor winstderving. Missschien iedereen € 2.00 vragen om het toilet te gebruiken? Dit is de enige behoefte van die de meeste toeristen niet kunnen omzeilen. We zullen niettemin lang uit onze ogen moeten kijken bij een wandeling in bossen of duinen.
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Weg met het autoritaire regime dat met volmachten regeert. Vervang het federaal niveau door 3 gewestregeringen: Vlaanderen, Wallonie+Brussel, Duitstalig gebied. Vergeet niet Decroo is een franskiljon en een fervent Belgicist.
  • Koen Raspoet

    3 jaar geleden
    En al de de egoïsten die alleen maar aan hun zelf denken zouden beter eens op de covid afdeling gaan staan!
  • Stanny Bruyninckx

    3 jaar geleden
    Ja en daarna kunnen we terug in lockdown
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    In dat te veel aan regeringen zijn er geen regeringen die boven elkaar staan. Ze hebben elk hun eigen afgebakende bevoegdheden. Maar in de bevoegdheden die onze Vlaamse regering heeft komen ze schromelijk te kort. Zoals de zorgcentra, de organisatie van de vaccinatiecampagne, handhaving van de maatregelen en terugfluiten van subversieve burgemeesters.