Direct naar artikelinhoud
NieuwsPrivacy

Centrum van Gent krijgt halfjaar lang camerabewaking

Politieagenten kijken uit over de Graslei in Gent.Beeld Wannes Nimmegeers

Het Gentse stadscentrum zal van mei tot oktober onder camerabewaking geplaatst worden om betere crowdcontrol mogelijk te maken. Dat meldt de krant De Gentenaar en wordt bevestigd door burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).

Camerabewaking via vaste camera’s was lange tijd uit den boze voor het Gentse stadsbestuur, maar de coronacrisis bracht daar verandering in. Vorig jaar mocht de politie voor vier maanden camera’s plaatsen tijdens de zomerperiode, dit jaar wordt dat een halfjaar: van begin mei tot eind oktober.

“Hoewel er geen Gentse Feesten zijn deze zomer, verwachten we wel drukte in onze binnenstad”, zegt burgemeester De Clercq. “Daarom zullen er, net zoals vorige zomer, opnieuw camera’s komen in het stadscentrum in functie van crowdcontrol. Dat laat de politie toe om alles goed te monitoren en ploegen op het terrein aan te sturen. Zo kan snel opgetreden worden indien nodig.”

De camera’s komen op drukke plaatsen zoals de Gras- en de Korenlei, de Korenmarkt, de Vrijdagmarkt en de Vlasmarkt. Hoeveel camera’s er dit jaar exact komen, is nog niet bekend.