Direct naar artikelinhoud
NieuwsLommel

Massale steun voor Kevin (29) na zinloze aanval in park

Kevin Janssen (29) werd dinsdag in elkaar geslagen in het Barrierspark in Lommel.Beeld rv

Een 29-jarige man met een verstandelijke beperking uit Lommel werd dinsdagnamiddag door een groepje jongeren het ziekenhuis ingeslagen, toen hij zwerfafval aan het opruimen was in een park. Het nieuws laat niemand onberoerd. Het gezin kan rekenen op heel wat steunbetuigingen van naasten, maar ook van onbekenden.

Kevin Janssen (29) neemt deel aan ‘Mooimakers’, een project waarbij vrijwilligers zwerfvuil en sluikstort opruimen in hun eigen gemeente. Tijdens een opruimactie in het Barrierspark kreeg hij dinsdag te maken met zinloos geweld. 

Een groep minderjarigen begon hem te slaan, nadat hij hen meermaals vroeg om van zijn gocart af te gaan. Hij hield er een hersenschudding, een gebarsten oogkas en bovenkaak, maar vooral veel schrik aan over. “Hij heeft bijna de hele nacht geweend”, vertelt Paula Pinxten, de moeder van Kevin, aan Het Laatste Nieuws.

Twintigtal kaartjes

Velen leven met hem mee, zo blijkt uit de vele steunbetuigingen die het gezin krijgt. “Als zo’n incident gebeurt bij iemand met een beperking die daarbovenop nog eens aan de slag is als vrijwilliger, komt dat bijzonder hard binnen. Op sociale media verschijnen massaal veel reacties, maar het gezin heeft geen Facebook-profiel. Veel inwoners van Lommel wilden toch iéts doen om hen een hart onder de riem te steken, en stelden daarom voor kaartjes te sturen”, zegt burgemeester van Lommel Bob Nijs (CD&V). “Wie dat wil, kan een kaartje naar het stadhuis opsturen of afgeven aan de balie. Onze medewerkers bezorgen de kaartjes dan aan Kevin en zijn gezin.” 

Kevin heeft er ondertussen al een twintigtal ontvangen. “Ook van onbekenden”, zegt zijn moeder. “Ze vinden het allemaal heel erg wat er is gebeurd. Sommige teksten zijn echt heel aangrijpend.”

Jeugdrechter

De vijf minderjarige verdachten zijn dinsdag verhoord door de lokale politie van Lommel, waarna vier van hen mochten beschikken. De vijfde verdachte, een vijftienjarige jongeman, werd woensdag opnieuw verhoord, waarna hij werd voorgeleid bij de jeugdrechter. Die heeft “een gepaste maatregel” opgelegd, zo klinkt het bij het parket van Limburg.