ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederland wil quarantaineplicht voor reizigers vanaf 15 mei

De Nederlandse regering wil de eerder aangekondigde quarantaineplicht voor reizigers uit landen met een verhoogd risico op een coronabesmetting op 15 mei laten ingaan. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van de NOS. Het Nederlandse kabinet zou normaal vrijdag met een wetsvoorstel komen daarover.

15 reacties

  • Rael Rhanouti

    3 jaar geleden
    Quarantaine in sporthallen en leegstaande ruimtes,... Gewoon hard zijn! Thuis quarantaine is niet te vertrouwen. Mensen nemen geen verantwoordelijkheid en denken niet aan hun medemensen. Het zijn net kinderen. Het feit dat de overheid de mensen thuis quarantaine toelaat omdat deze ervan overtuigd zijn dat deze gaan overtreden. Zo kan de staat boetes geven en deze innen. Met quarantaine in sporthallen,...enz is alleen nadelig voor de staatskas.
  • Gerarda Scharlaeken

    3 jaar geleden
    Hoe zit dat met 2 de verblijf in Nederland. Moeten wij dan ook in quarantaine. Wij hebben een eigen stacaravan met tuin en omheining en kunnen ons perfect aan de regels houden.
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    95 euro boete, wat een giller. Velen zullen dat met plezier betalen. Net als de 250 euro boete die men in België moet betalen bij overtreding. Daar zullen ook velen dat met plezier betalen als ze dan al gepakt worden natuurlijk. En die kans is niet zo groot. Veel blabla en weinig boemboem!
  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Normaal moeten Nederlanders in België ook in carantaine
  • Bernard Verhelst

    3 jaar geleden
    Gaan wij dan ook aan de Belgisch-Nederlandse grens systematisch alle verkeer (van voetgangers tot vrachtwagenverkeer plus schepen en vliegtuigen) dat vanuit Nederland ons land wil binnenkomen tegenhouden, beboeten en terug sturen? Dat wordt leuk.