Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Franse minister van Economie: "Kernenergie heeft toekomst in Frankrijk"

Nucleaire energie heeft nog een toekomst in Frankrijk. Dat heeft de Franse minister van Economie Bruno Le Maire gezegd. "We geloven in kernenergie", zei hij.

32 reacties

  • maarten vissers

    3 jaar geleden
    Frankrijk gaat kernenergie leveren aan België, zolang we geld heben toch
  • Hans Mannaerts

    3 jaar geleden
    Kernenergie: veilig en klimaatvriendelijk. Er sterven jaarlijks meer mensen door de vervuiling van gas- en kolencentrales dan er op 70 jaar gestorven zijn door problemen met kernreactoren. Straling is eng, je kan het niet zien, je kan het niet vatten en daarom willen we het niet, maar toch is het de enige energiebron die 24/7 stabiel kan werken zonder bijkomede vervuiling. En hoewel kernafval een probleem is, moet je bekijken hoe veel ruimte het inneemt. Dat kan je veilig opbergen.
  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Dringend nieuwe verkiezingen nodig om kernenergie in Vlaanderen nog een kans te geven.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Hopelijk zorgen de Fransen voor voldoende capaciteit want er zal enorm veel vraag zijn uit het buitenland. Zonder import van elektriciteit zullen we nergens geraken. We zullen er wel gigantisch veel moeten voor betalen. Wees er maar zeker van dat Frankrijk dat reeds ingecalculeerd heeft in de investeringen. Het zal voor hen beter zijn dan geld drukken. Voor ons daarentegen wordt het een drama op het gebied van energievoorziening en voor de kostprijs ervan. Voorgeprogrammeerde armoede is dat.
  • freddy cardoen

    3 jaar geleden
    Ale toch ene slimme die het begrepen heeft dat we niet zonder kernenergie kunnen . Gas en bruinkool zoals in Duitsland dat is pas slecht voor het milieu .