Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander De Croo (Open Vld) © Photonews

ONZE OPINIE. “Politici en experts verliezen hun grip op de bevolking. Wat rest is de illusie van controle”

Uit het rapport dat de GEMS aan het Overlegcomité hebben gepresenteerd, blijkt dat de helft van de Belgen niet meer gemotiveerd is om de maatregelen te volgen. Zelfs de slechte coronacijfers inspireren ons niet meer. “Vlak voor de start van cruciale weken is dat een zorgwekkende vaststelling”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Het is duidelijk: angst oproepen en zwaaien met verboden werkt niet meer om ons te motiveren.” 

100 reacties

  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Wie altijd liegt gelooft men niet meer als men de waarheid spreekt,dit geld voor heel de regering en hun experten.
  • Bolleke VDA

    3 jaar geleden
    Als al die ministers van den NVA hun wat minder moesten bemoeien met wat de regering beslist .Maar die zetten graag de mensen tegen elkaar op Die spelen een heel vuil politiek spel Wat De Decker van plan is op 1 mei dat zou heel zwaar moeten bestraft worden, Want is ook ruzie stoken tussen de bevolking De regering moet veel strenger worden en alles toe tot 1 juni en zelf beslissen en niemand anders De slimme mensen zullen wel volgen Ze zouden maar al te graag de regering zien vallen
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Deze Vivaldi-regering, die de Vlaamse stem heeft miskend, maakt de ene blunder na de andere, blinkt uit in malconversatie en voert een pamperbeleid met halve maatregelen. Steeds maar dweilen met de kraan open. Zelfs illegale demonstraties en samenscholing en worden getolereerd ten koste van de brave vrouw en man die zich WEL aan de regels houdt. De omgekeerde wereld! Natuurlijk volgen velen niet meer... Hoeveel jaargetijden gaat Vivaldi nog uitzingen?
  • marc rooms

    3 jaar geleden
    Wie heeft er ook gekozen voor dit samenraapsel? De vlaming zeker niet.
  • Joe Hoe

    3 jaar geleden
    Hoe kan men deze regering ooit serieus nemen Als verliezer zichzelf belonen met de winnaars prijs, en nu verschijnen er zelfs eerder afgedankte weggestemde en andere figuren die zelfs niet aan de laatste verkiezingen hebben deel genomen op het toneel Hoe kunnen ze het woord kiezer nog over hun lippen krijgen?