AFP
Volledig scherm
© AFP

OVERZICHT. Aantal ziekenhuisopnames blijft licht dalen, nog 930 patiënten op intensieve zorg

Het gemiddeld aantal mensen dat elke dag met Covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis, daalt licht, net als gisteren. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt daarentegen weer, maar die stijging geeft een vertekend beeld door de extra feestdag paasmaandag waarmee wordt vergeleken. 

18 reacties

  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Er zouden maar twee cijfers mogen zijn die bepalend zijn. Het aantal dat in het ziekenhuis aanmeld en het cijfer van de intensieve. En zijn die hoog zo als nu kan geen enkele versoepeling. Voor alles normaal is gaan we nog een volledige lockdown moeten verwerken in België. De mensen zijn te laks in hun contacten en omgang. Niet kan hun deren tot ze aan de deur van het ziekenhuis liggen.
  • Jurgen Herbert

    3 jaar geleden
    De cijfers gaan niet alleen volgende week maar ook binnen 2 weken sterk stijgen daar er tienduizenden terugkeren uit het buitenland. We mogen enkel hopen dat ze niet besmet zijn met de Braziliaanse of Zuid-Afrikaanse variant, want anders vrees ik dat de besmettingen, opnames als doden de pan uitswingen!
  • Jan Roelants

    3 jaar geleden
    Volledig gevaccineerden hinkt achterop?doe er iets aan aub.Ik ben volledig geaccineerd in Parkhof Machelen waar ik een maand revaliseerde na een open hartoperatie
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    3 jaar geleden
    maarten mouton, omdat men een test afneemt als er een gegronde reden is om te testen. Men gaat niet testen voor de lol.
  • jozef van riel

    3 jaar geleden
    Tja Philippe. Dat is dus de positiviteitsratio!