Geldexpert Geert Noels.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Geert Noels. © Getty Images, Gregory Van Gansen / Photo News

Rijken worden alsmaar rijker door coronabeleid. Moeten zij de coronacrisis betalen? “Domste wat we kunnen doen”

De lijst van de rijkste mensen ter wereld is elk jaar een grote hit. Maar in volle crisistijd doet het uiteraard mensen steigeren dat de rijksten nog veel rijker zijn geworden. Zullen zij mee deze crisis betalen? Onze geldexpert Geert Noels is niet overtuigd. Hij legt uit wat er mis is met het systeem en hoe we het zouden kunnen verbeteren. “Als we de kloof tussen de superrijken en de brede bevolking willen verkleinen, moeten we dingen doen die tegen de intuïtie van onze politici ingaan.” 

58 reacties

  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    Regeringen gaan voort op dit soort lijstjes die uit de story lijken te komen, zegt genoeg.
  • Johan Dewolf

    3 jaar geleden
    Gelijke belasting schalen voor iedereen zou een begin zijn ipv uitzonderingen zoals voor overbetaalde voetballertjes...
  • Jan Desmet

    3 jaar geleden
    Walter Lippens, er zijn mensen zoals ik, die na een vredevolle echtscheiding en wat werk en gezondheids perikelen geen huis meer hebben kopen. Ooit al gedacht aan mensen die wel hun best gedaan hebben, veel gewerkt hebben maar wat tegenslag gehad hebben. Dank.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Rody Franks ,280€ is toch om te lachen niet voor wagens van 50 a 60000€ want kader zie je niet rijden met een Renault Twingo
  • Kato De Cock

    3 jaar geleden
    Een faire bijdrage kan best wel gevraagd worden. Het heeft geen zin om bedrijven/rijken te ontzien en zo onvoldoende te laten bijdragen aan de maatschappij. Liever kwijt dan rijk, als men denkt niks te moeten bijdragen aan de maatschappij waarin je leeft. Ik denk niet dat dit veel welvaart zal aantasten, vermits Europa/België om andere redenen (dan weinig belastingen) aantrekkelijk zullen blijven.
  1. “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
    HLN Shop

    “Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt

    Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.”
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.