© efo

Oudste vrouw van België is overleden

Alicia Corveleyn, de oudste vrouw van België, is op 112-jarige leeftijd overleden in Oostende. Het grote geheim voor haar leeftijd was ‘een stuutje met américain preparé’.

gjs

Op 8 januari 1905 werd Alicia Corveleyn-Van den Berghe geboren in Oostende. In de Eerste Wereldoorlog vluchtte de vrouw met haar ouders naar het Verenigd Koninkrijk, maar uiteindelijk kwam ze terug naar België. Ze overleed in het woonzorgcentrum Lacourt in haar thuisstad, waar ze sinds 2008 verbleef.

Haar geheim? ‘Een stuutje met américain preparé’

Eerder deze maand vierde ze haar verjaardag nog zoals ze dat het liefst doet: in intieme kring. Vorig jaar was haar verjaardag nog specialer, toen vierde ze voor de eerste keer haar titel als ‘oudste levende vrouw in België’. Voordien was Maria Anne de Sousberghe de oudste Belgische vrouw, maar zij overleed op 12 februari 2016.

Alicia verklapte op haar verjaardag wat haar grote geheim is voor haar mooie leeftijd. ‘Een stuutje met américain preparé.’

Niet alle records gebroken

Alicia leek dit jaar op weg om ook op alle vlakken de oudste vrouw in België worden. De titel van ‘oudste levende vrouw in België’ had ze al, maar ze kon ook Joanna Catharina Turcksin voorbijsteken. Zij werd 112 jaar en 186 dagen, maar overleed op 6 december 2002.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer