De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © AP

Oekraïne dreigt met aanschaf kernwapens om zich tegen Rusland te verdedigen

BuitenlandOekraïne dreigt met de aanschaf van kernwapens als het geen lid mag worden van de NAVO. Het land ziet anders geen andere mogelijkheid zichzelf te verdedigen tegen Rusland, zegt de Oekraïense ambassadeur in Berlijn. “Hoe kunnen we anders onze verdediging garanderen?”, aldus Andri Melnyk bij het radiostation Deutschlandfunk.

8 reacties

  • hans voet

    3 jaar geleden
    Voor zijn presidentschap was Volodymyr Zelensky comedian, acteur, screenwriter en film producer. Het klassieke palmares om een top politieker te worden. En zéér geloofwaardig.
  • Ronny Severeyns

    3 jaar geleden
    Hebben biji de NAVO niks te zoeken. Als ze kernwapens aankopen moet de NAVO er net binnen vallen om het regime te ontzetten en de kerwapens te ontmantelen.
  • Frank Louman

    3 jaar geleden
    Oekraine heeft altijd een Russische corrupte president gehad die naar Poetin zijn pijpen danste , het leger van Oekraine kreeg steeds minder geld sinds de jaren 90 om het te verzwakken en dan kwamen Poetin zijn groene mannetjes de grens over om de bevolking tegen elkaar op te zetten zodat hij de Krim gemakkelijk kon annexeren. Daarna zijn de Russische paspoorten snel uitgedeeld ook om als drogreden te kunnen gebruiken om het land binnen te vallen om Russen te beschermen. Lees tussen de lijnen.
  • johan debue

    3 jaar geleden
    Ola nu komen er gegarandeerd sancties tegen Oekraine waarom zouden zij wel en Iran geen kernwapens in bezit mogen hebben.
  • stefan crama

    3 jaar geleden
    Kernwapens van een aantal grootmachten zijn op zich verontrustend. Veel erger als landen als Iran, Noord Korea of Oekraïne deze bezitten want dat is om te gebruiken, niet om te dreigen.