Raúl Castro
Volledig scherm
Raúl Castro © AP

Einde van een tijdperk: Raúl Castro bevestigt aftreden als leider Communistische Partij van Cuba

Bij de start van het partijcongres van de Communistische Partij van Cuba heeft Raul Castro, de jongere broer van de gewezen leider Fidel Castro, officieel zijn vertrek als partijleider aangekondigd. Er komt zo een einde aan het tijdperk van de Castro’s in Cuba, die het land zestig jaar lang hebben geleid.

7 reacties

  • Kees Huls

    3 jaar geleden
    @Fernand Beaumonde China is nog steeds communistisch maar heeft zich wel aangepast. Ik heb niet de indruk dat dat een economische puinhoop is. Zal binnen de kortste keren de belangrijkste economie ter wereld zijn.
  • Marcel Scepticus

    3 jaar geleden
    mooi, de US kan nu eindelijk beginnen aan de vernietiging van de nog maagdelijke kuststroken van Cuba .....
  • Sven NYS

    3 jaar geleden
    Einde van een tijdperk? Nog steeds worden Cubanen opgesloten en mishandeld om hun mening te uiten en democratie te vragen. De schaarste van voeding en medische zorgen lijken groter dan ooit. De scholen zijn gesloten en toerisme open. De internationale gemeenschap kijkt toe... maar lijkt de ene leugen na de andere te geloven. Patria y vida!
  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    De sterkste man van een communistische eenpartijstaat is geen 'leider' of 'president', maar een dictator. Het parlement is trouwens ook geen 'huis van volksvertegenwoordigers', maar een vergadering van partijleden van de énige politieke partij die toegelaten is.
  • Fernand Beaumonde

    3 jaar geleden
    Socialisme Stopt als het geld van een ander op is. Venezuela en Cuba is 1 grote economische puinhoop maar ook landen waar het socialisme decennialang aan de macht is geweest zoals Griekenland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en België zijn een economische nachtmerrie