Pieter-Jan Vanstockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten

“Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. 

33 reacties

  • Jean-Marie Gijsen

    3 jaar geleden
    Ik ben ooit in een sterrenrestaurant gaan eten. Het enigste wat ik onthouden heb is het gat in mijn portemonnee en de hoeveelheid die je met een vergrootglas moet zoeken. De friet met ene lange special naderhand smaakte veel beter. Helaas zijn sterrenrestaurants dikwijls poenpakkers zonder smaak.
  • Nino Drowaert

    3 jaar geleden
    Vers is thuis je eten maken en klaargemaakt is troep eten
  • Hilde Janssens

    3 jaar geleden
    Ik koop nooit kant en klare bereidingen, noch in de supermarkt noch bij de traiteur. Enerzijds omdat ik zelf heel goed kan koken en anderzijds omdat ik gezond eet. Maar ik snap heel goed dat veel mensen dit wel kopen omdat ze financieel niet met verse ingrediënten kunnen werken. Vers is gewoon 10x duurder. En veel mensen kunnen nooit een stukje vlees of vis kopen. Dus alles uit blik of bokaal of een lasagne van Aldi voor het hele gezin.
  • Peeters pierre

    3 jaar geleden
    Ik zal zelf wel beslissen wat goed is , heb daarvoor de Bellings niet nodig
  • Jim Van Der Steen

    3 jaar geleden
    Zal toch zijn naam eens moeten googlen want is precies wel culinaire grootchef.