“Absolute en onweerlegbare belangenvermenging door Hilde Claes en haar kabinet”

“Absolute en onweerlegbare belangenvermenging door gewezen burgemeester Hilde Claes en haar kabinet.” Dat is de snoeiharde conclusie van een doorlichting van Audit Vlaanderen van de toewijzing van een contract van 6.790 euro door de stad Hasselt aan communicatiebureau Impuls in februari vorig jaar, meldt Het Belang van Limburg dinsdag.

Het rapport wijst drie mensen met de vinger: toenmalig burgemeester Hilde Claes (SP.A) die begin september 2016 ontslag nam als gevolg van deze affaire, haar kabinetschef en in mindere mate het diensthoofd Communicatie van de stad. De feiten zijn van die ernst dat het rapport voor verder onderzoek zou worden overgemaakt aan de cel corruptie van de federale politie.

Ter herinnering: SP.A-burgemeester Claes nam in september ontslag nadat de zaak aan het licht kwam rond mogelijke belangenvermenging bij de toewijzing van een contract van 6.790 euro aan het communicatiebureau Impuls. De administratie had gekozen voor concurrent RCA, maar Claes ging niettemin voor Impuls. Claes' kabinetschef was de echtgenote van een directeur daar. Ook op de promotie van haar bal 'Zondag met Hilde' was kritiek gekomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen