Wouter Sweron en Roel Sweron
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Sweron en Roel Sweron © Wünderbaar

Makers van ‘The Social House’ reageren voor het eerst: "Zelfs de familie van de influencers kreeg haatberichten”

ShowbizzDoodsbedreigingen naar de influencers en een vuurwerkpijl die op hun huis werd afgeschoten. Het waren geen makkelijke weken voor de makers van ‘The Social House’. Het project van de broers Roel (31) en Wouter Sweron (34) kreeg bakken kritiek. “Ongepaste timing” en “amper diversiteit” waren de meest genoemde opmerkingen. De makers vertellen nu voor het eerst hoe zij zelf alle haat, het vroegtijdige vertrek van Flo (die na een week sowieso al ging vertrekken) en de stopzetting van het programma ervaren hebben. “Wanneer de kritiek omslaat in regelrechte haat en doodbedreigingen, dan moet je ermee stoppen.”

4 reacties

  • Tuur schiepers

    3 jaar geleden
    In de eerste plaats zijn influencers zeveraars. Maar dan nog, waarom MOET elke programma diversiteit hebben.
  • Gilbert Flament

    3 jaar geleden
    Ben je nu al verplicht om meer kleur in een programma te zetten? Diversiteit mag maat moet niet!
  • Fabrice Braccio

    3 jaar geleden
    Als het programma je niet aanstaat , zet het dan niet op. Je kan "influencers" niet harder straffen dan ze te negeren. Persoonlijk kijk ik niet naar deze leeghangers en wannabees van al de reality-shows.Maar dat wil niet zeggen dat de mensen die het wel graag zien deze wansmaak dient ontzegt te worden. De PoCo's en de Wokes dwingen ons hun maatschappijvisie op, desnoods met bedreigingen en geweld.Heel tolerant
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Maak dan ook geen achterlijke programma's als dit. 'Influencers', ze komen pas kijken en hebben nul procent levenservaring.