Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd”

KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat het Chinese technologiebedrijf Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het Nederlandse telecombedrijf heeft geen enkele leverancier “ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde” toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.

20 reacties

  • Marc Van Loo

    3 jaar geleden
    Aan al diegenen die denken dat Huawei spioneert, bewijzen graag of anders mond dicht houden. En stel dat er toch zou gespioneerd worden, denken jullie nu echt dat andere leveranciers dat ook niet doen dan? Sowieso is je privacy toch weg van zodra je een telefoon vastpakt of op internet komt. Zijn jullie gesprekken zo belangrijk dan? @Mario Roman, ge weet niet wat ge zegt, Huawei heeft zowat de beste smartphones die er zijn.
  • Renate Voss

    3 jaar geleden
    In België werkt 4g enkel op Huawei netwerken. Nokia en Ericsson doen zelf geen moeite om hier contracten binnen te halen. Hopelijk voor 5g wel...
  • Bart Morren

    3 jaar geleden
    Opgepast , Proximus heeft ook huawei apperatuur in gebruik ,ik heb het met mijn eigen ogen gezien
  • Norbert Bauwens

    3 jaar geleden
    KPN liegt dat ze zwart zien.. Huawei heeft zelfs zijn succes te danken aan de spionage o.a. bij Option , waarvan ze de techniek gestolen hebben.. Ik ben bijna zeker dat ze tegen morgen deze tekst al gelezen hebben.
  • Roel Mick

    3 jaar geleden
    KON afluisteren... Geen enkel bewijs dat Chinezen afluisteren. Wat wel bewezen is dat Amerikanen via NSA al hun 'vrienden' afluisteren zoals Duitse Merkel, Braziliaanse Roussef,... Wanneer gaan we USA straffen met boycots?