Archieffoto: Bergamo, Italië. April 2020.
Volledig scherm
Archieffoto: Bergamo, Italië. April 2020. © Photo News

Wereldwijd meer dan 3 miljoen doden door coronavirus

Het coronavirus heeft wereldwijd inmiddels aan meer dan 3 miljoen mensen het leven gekost. Er overleden vorige week gemiddeld 12.000 mensen per dag aan een coronabesmettingen. Dat becijferde persbureau AFP.

3 reacties

  • David Vermeulen

    3 jaar geleden
    3 miljoen vergeleken met de vorige epidemieën is niet echt slecht. Alhoewel ik geloof dat er meer zijn. Zolang we niet de 5 miljoen bereiken gaan we nooit iets vinden. Moeder natuur is een schoonmaak aan het doen, meer niet. Wil je echt er vanaf moet je gewoon iedereen,vmawr ook iedereen 3 weken thuis laten. Stop alles 3 weken en het zal beter effect geven dan nu met 2 weken wel, dan weer niet,dan weer wel beleid. Ook voor de economie. En die de regels niet voldoen de gevangenis is voor 1 maand
  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Politici en experten dreigen de bevolking af met beleid dat nooit werkte. Lockdowns, avondklokken en zelfs vaccins. Dat zal spoedig blijken uit PCR testen/besmettingscijfers die niet transparant zijn. De vaccins zijn zoethoudertjes het RNA virus is onzichtbaar. Wat ook niet helpt, is ziekenhuizen waar niemand binnen mag maar waar COVID patienten nog risicopatienten zijn. Weldra zijn niet gevacinneerden de risico patiënten. Wat er veranderde oiv polariseringsbeleid is perceptie en logica.
  • Kevin van Goethem

    3 jaar geleden
    Hoeveel zijn er sinds dezelfde meting gestorven aan roken, overgewicht, ongezonde omgeving, autoongelukken,...? Eigenlijk is 3000000 niet veel en valt het reuze goed mee.