Vijf beloftevolle cryptomunten om in te beleggen

Cryptomunten worden steeds populairder en de opties zijn eindeloos. Ondertussen zijn er al duizenden munten om uit te kiezen. Sinds de start van 2021, gebruiken al meer dan 100 miljoen mensen digitale munten als betaalmiddel. Welke kiest u het best om in te beleggen? Wij zetten voor u een top vijf van beloftevolle munten bij elkaar:

1.     Ripple

Coinbase

Ripple is gestart als betalingsmiddel voor grensoverschrijdende betalingen in de bedrijfswereld. De munt is ontwikkeld om de transactietijd en -kosten te verminderen. Een overschrijving die normaal dagen zou duren, neemt nu maar enkele seconden in beslag. Het is dus een munt die ontworpen is om het huidige bankensysteem te verbeteren, en niet te vervangen, wat de bedoeling van bitcoin bijvoorbeeld is.

Drie jaar geleden kende de munt al een enorme piek. Op een maand tijd (begin december tot begin januari) steeg de munt met 1000 procent. Achteraf werd die piek wel sterk gecorrigeerd, maar ondertussen is Ripple wel de derde grootste crypto op de markt en zijn experts er steevast van overtuigd dat de munt een grote rol zal spelen in de toekomst.

2.     Cosmos

Coinbase

Cosmos is opgericht met als doel een netwerk van cryptomunten te creëren. Het is als het ware een ecosysteem van allerlei verschillende digitale munten die op de blockchain staan. Je kan het een beetje vergelijken met Google. Daar kan je via de zoekrobot van Google naar andere sites surfen. Cosmos wil dus de internetbrowser van de cryptowereld spelen. Juist daarom is het een munt waarop heel erg gespeculeerd wordt.

De prijs van Cosmos is sinds februari 2021 redelijk stabiel gebleven. Omdat er steeds cryptomunten bijkomen, blijft de relevantie van Cosmos toenemen, en de prijs zal automatisch mee stijgen. De crypto staat nu op 20 dollar en er wordt verwacht dat deze nog zal blijven stijgen tot er een einde komt aan de huidige populariteit van bitcoin.

3. Polkadot

Coinbase

Polkadot wil een parablockchain zijn. Dat is een blockchain die connecties legt tussen de verschillende blockchains die los van elkaar opereren. Het valt een beetje te vergelijken met wat Cosmos doet. Natuurlijk geniet Polkadot mee van de groeiende populariteit van bitcoin, wat steeds meer investeerders naar de cryptomarkt lokt. Toch is Polkadot een prima voorbeeld van investeren in een cryptomunt omwille van de functionaliteit en niet de intrinsieke waarde van de digitale valuta.

De cryptomunt die pas sinds 2019 bestaat is sindsdien bijna enkel maar gestegen in waarde. Nu staat Polkadot op een koers van 42 dollar, maar het zal niet lang duren voor die terug enkele procenten zal stijgen. Alles hangt natuurlijk samen met de koers van bitcoin en hoe de cryptowereld evolueert.

4. Tron

Coinbase

Het Tron-project heeft een multi-productplatform en de mogelijkheid om gedecentraliseerde apps (dApps) te bouwen. Tron heeft ook een eigen portemonnee en telt nu meer dan 26 miljoen accounts en 1,7 miljard transacties gezien, wat het de ‘snelst groeiende publieke keten ter wereld’ maakt.

Tron is een interessante munt om in te stappen omdat het een tijdje duurde om de grote winsten te volgen die andere munten zagen van de bitcoin-rally. De prijs van Tron is onlangs begonnen aan een heropleving. De munt heeft zijn prijs in de afgelopen weken zien stijgen tot 0,09 dollar en de munt staat nu op nummer 20 in de lijst van grootste munten per beurswaarde. Als zodanig zou Tron een goede keuze kunnen zijn voor de beste cryptomunt om nu in te investeren.

5. Cardano

Coinbase

Cardano is een van de snelst groeiende blockchain-activa in de crypto-ruimte, die nieuwe investeerders aantrekt. Bovendien is het een van de weinige blockchains die worden gebruikt door ondernemingen en overheidsinstanties. De Cardano blockchain stelt gebruikers in staat om slimme contracten te creëren zonder een overeenkomst met een derde partij aan te gaan.

Het doel van het team is om de dApp-sector te stabiliseren en om zich te richten op het bieden van veiligheid aan gedecentraliseerde toepassingen, systemen en samenlevingen.

Wat zijn gedecentraliseerde toepassingen? Een ‘dApp’ is niet afhankelijk van één centrale instelling en dat maakt dergelijke applicaties veel minder kwetsbaar voor fouten. Met andere woorden: er is geen sprake meer van een ‘single point of failure’. Doordat dApps geen gebruikmaken van centrale servers is er een directe verbinding tussen gebruikers en ontwikkelaars. Dat houdt dan ook in dat derde partijen zoals overheden of bedrijven deze toepassingen niet zomaar kunnen censureren, verwijderen of uitschakelen.

(jvdh)

Meer