Oekraïense ambassade in Rusland.
Volledig scherm
Oekraïense ambassade in Rusland. © EPA

Spanningen tussen Rusland en Oekraïne: Rusland stuurt 15 oorlogsschepen naar Zwarte Zee, diplomaten worden uitgewezen

In een periode van oplopende spanningen met buurland Oekraïne heeft Rusland vijftien oorlogsschepen voor oefeningen naar de Zwarte Zee gestuurd. Het Russische persbureau Interfax meldde op gezag van de marine dat de schepen door de Straat van Kertsj zijn gevaren. Oekraïne besloot vandaag een Russische diplomaat uit te wijzen, nadat Rusland vrijdag een Oekraïense diplomaat arresteerde in Sint-Petersburg.

21 reacties

  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Het hele probleem is door Kiev zelf aangewakkerd door de Russen in het oosten als 2e rangs-burgers te behandelen en te beschieten. Georgië deed precies hetzelfde en ook toen green Rusland in, en terecht. Rusland is het probleem niet, wel de Navo en de USA! De USA wil een nieuwe koude oorlog want dan kunnen ze massaal wapens leveren. Meer is hier niet achter te zoeken.
  • Lahcen Oizaz

    3 jaar geleden
    De NATO moet ophouden de Russische Federatie te belagen. Probleem opgelost.
  • Carlos Matos

    3 jaar geleden
    ons bruto nationaal product bestaat uit politiekers en ambtenaren hun loon, uitgedruk in magische euro's die letterlijk uit het niets komen... Als de russen willen pakken ze europa in een paar dagen over, toch als de VS het zou toelaten. china + rusland + Nkorea zijn samen niet te onderschatten... zouden er beter mee overeen komen en samen werken. en jean, die schulden gaan we terug betalen! met nieuwe schulden! 2030 weer hoeveelheid geld x5 tov nu? Venezuela achterna, en die hebben olie
  • Jean Lazoore

    3 jaar geleden
    Alle landen zitten met enorme schulden die ze NOOIT meer kunnen terug betalen, in dit geval was Covid een geschenk als uit de hemel, alles zal de schuld zijn van Covid, het ergste is dat de meerderheid van de bevolking dat zal geloven. Als ze nu nog een serieuze oorlog kunnen ontketenen dan kunnen ze alle financiële tellers terug op 0,0 zetten , iedereen zijn geld kwijt maar geen nood iedereen zal tevreden zijn als de oorlog gedaan is. De geschiedenis zal zich herhalen !
  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    honderden helicopters overvlogen rusland gisteren en vandaag,vooral mil mi8/17 en mil 28. wat zijn die allemaal van plan?