© Photo News

Man met twee rijbewijzen gevat tegen 168 km/u in zone 70

De politie van de zone Bodukap heeft tijdens een controleactie 65 snelheidsduivels geverbaliseerd. Eén van hen kon na een achtervolging geklist worden toen hij tegen 168 kilometer per uur over de Mechelbaan in Putte reed. De man had twee rijbewijzen op zak.

LDN

De politie van Bodukap liet 73 chauffeurs blazen. Eén kreeg een rijverbod van zes uur, twee bestuurders moesten hun auto drie uur aan de kant laten staan. Eén bestuurder stond geseind, een andere droeg geen gordel en kreeg een boete.

In totaal werden 2.510 auto’s op snelheid gecontroleerd. Zo’n 65 bestuurders reden te snel. De hoofdprijs kreeg een bestuurder die zaterdagochtend op de Mechelbaan in Putte 168 km per uur reed, op een plaats waar maximum 70 is toegelaten. Na een achtervolging werd de snelheidsduivel ingerekend. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. Bij de controle had hij nog een tweede rijbewijs op zak.

Dinsdag controleerde Bodukap in de Stockletlaan in Duffel 233 autobestuurders op het gebruik van de gsm achter het stuur en op het dragen van de veiligheidsgordel. Er werden in totaal zeven processen-verbaal opgesteld. Eén overtreder had geen rijbewijs op zak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER