Verstappen wint voor het eerst in Italië.
Volledig scherm
Verstappen wint voor het eerst in Italië. © Photo News

Max Verstappen aan het feest in Imola na spektakelstuk met schuiver Hamilton die nog tweede wordt

Formule 1Nog nooit won Max Verstappen zó vroeg in het seizoen. Na de tweede plaats in Bahrein was de 23-jarige Nederlander in Imola dé winnaar van het gedroomde duel in de Formule 1 met Lewis Hamilton. Bij de start al verschalkte hij de wereldkampioen, die met een schuiver na een stuurfout een pittige middag kende, maar nog wel maximaal presteerde en de leiding in het WK behield. De race werd ook opgeschrikt door een zware crash met Bottas en Russell waarna de rode vlag verscheen.

24 reacties

  • jos dedecker

    3 jaar geleden
    Hamilton zat 4 ronden klem achter notabene Stroll. Pas toen DRS werd aangezet begon hij met inhalen, al zijn inhaalacties waren standaard met DRS. Dat is niks bijzonders, dat hadden de overige 19 coureurs ook gekund met de snelste wagen. Je ziet dat zodra hij onder druk komt hij fouten begint te maken. Hamilton is prima als hij in de snelste wagen alleen op kop kan rijden, maar met autoracen heeft dat weinig te maken.
  • Jimmy Helsen

    3 jaar geleden
    Christophe, Bottas is dan ook een grote schande in die auto. Nog voor halfweg wedstrijd gedubbeld worden door je eigen ploegmaat. Dan mag die nog de allerbeste zijn , ergens klopt er dan toch iets niet ... En wat dat weinig respect naar een meervoudige kampioen betreft : alle respect voor Hamilton , want hij heeft zijn titels dubbel en dik verdiend . Maar geef nu toe , veel is er sinds het vertrek van Rosberg niet meer aan te zien , hé . En dat verwijt ik Toto voor de volle 100 % .
  • willem sliggers

    3 jaar geleden
    Prachtige prestatie van Max ! bij aanvang van de restart had Hamilton 9 sec achterstand , bj de finish 20 sec. !
  • Jan Jansen

    3 jaar geleden
    @rony, heeft Belgie met voetballen al wat gewonnen, nee? Daar is alles mee gezegd!
  • Nicolas Charpentier

    3 jaar geleden
    top race. meer van dit. Verstappen reed snel en verstandig en nu zien we ook wel dat hamilton het moeilijker heeft met onder druk te presteren. als hij 1ste rijdt, geen probleem. maar als hij moet inhalen, dan heeft hij het lastiger. Mooi dat Mclaren terug op het podium komt. Hopelijk krijgen Alonso en Vettel hun auto beter, die verdienen dat.