De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan.
Volledig scherm
De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan. © AFP

VS dreigt met gevolgen als Navalny zou sterven, EU roept op tot onmiddellijke vrijlating

BuitenlandDe Amerikaanse regering heeft met consequenties gedreigd als de Russische opposant Aleksej Navalny in gevangenschap zou sterven. “We hebben de Russische regering gezegd dat wat met Navalny gebeurt, haar verantwoordelijkheid is”, zo zei de nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden, Jake Sullivan, zondag aan de Amerikaanse zender CNN. Ook de Europese Unie is “erg bezorgd” en roept tot zijn “onmiddellijke en onvoorwaardelijke” vrijlating op.

15 reacties

  • Geert Leurs

    3 jaar geleden
    Misschien kan Amerika maar beter eerst eens zelf in de spiegel kijken vooraleer de moraalridder te spelen voor de rest van de wereld. Het moreel gezag hebben ze in elk geval enkel in hun eigen dromen
  • De Metsler Marc

    3 jaar geleden
    De VS en de EU zouden beter zwijgen en eerst in hun eigen boezem kijken en maken dat het in hun eigen land goed is, want ze moeten de Russen niet onderschatten, en dan nog het was te verwachten dat met Biden er overal terug oorlog zou komen; maar Biden is al verwittigd, hij zal zonder het te weten een raketje kunnen binnen krijgen en dit idem van China
  • Mark Vrijdaghs

    3 jaar geleden
    Poetin lacht met de dreigementen van de VS en de EU.
  • stefan leysen

    3 jaar geleden
    Hallo Europa!. Hoe zit het met Spanje?. Mogen die dan wel hun onderdanen (Europees he burgers) om politieke redenen in de cel steken? Waar is hier de Eurocommisaris van justitie om Spanje op de vingers te tikken?
  • Refter Noorderlaan/ Oudaan

    3 jaar geleden
    De EU zou de Spaanse overheid moeten dwingen om de Catalaanse regeringsleiders vrij te laten ipv zich in Rusland te willen bemoeien.