De Nederlandse zanger Douwe Bob tijdens een concert, onderdeel van een reeks pilot-voorstellingen waarbij geëxperimenteerd wordt met het toelaten van publiek. Bezoekers moeten met een negatieve test aantonen dat zij niet besmet zijn met het coronavirus.
Volledig scherm
De Nederlandse zanger Douwe Bob tijdens een concert, onderdeel van een reeks pilot-voorstellingen waarbij geëxperimenteerd wordt met het toelaten van publiek. Bezoekers moeten met een negatieve test aantonen dat zij niet besmet zijn met het coronavirus. © ANP

Zorgbestuurders vragen Nederlandse regering te stoppen met testevenementen

Een groep ziekenhuisbestuurders, zorgverzekeraars en artsen doet een oproep aan de Nederlandse regering om te stoppen met investeringen in testevenementen. In een manifest uiten ze kritiek op het plan van de overheid om 925 miljoen euro vrij te maken voor het opzetten van een infrastructuur van testen. Dat geld kan volgens de groep beter geïnvesteerd worden in gezondheid en preventie.

6 reacties

  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Grenzen toe.
  • WILMA ULRIX

    3 jaar geleden
    Sinds wanneer voorkom je met een gezond leven besmetting met corona of welk virus dan ook? Ook hier eigenbelang; de zorgbestuurders willen dit geld voor hun eigen organisatie, zodat ze het daar kunnen gebruiken om hun salarissen te verhogen.
  • Dave Van ginneken

    3 jaar geleden
    Zijn dat dezelfde zorgverstrekkers dan in Belgie? Die zitten hier ook altijd maar te zagen dat niks mag en alles dicht moet
  • Jim Van Der Steen

    3 jaar geleden
    In deze tijden moeten de beslissingen over gelaten worden aan de medische wereld. Politiek denkt enkel aan hun stemmen
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Geen respect voor de zieken hun verzorgers ! Het ikke en de rest kan stikke is ook goed ingeburgerd bij de Hollanders !