.
Volledig scherm
. © VRT

Catherine Van Eylen presenteert ‘Sportweekend’ als eerste vrouw in 60 jaar: “Ik voel me steeds minder eenzaam in die mannenwereld”

TVHet laatste mannenbastion op de VRT is gevallen. Voor de allereerste keer in ruim 60 jaar mocht met Catherine Van Eylen gisterenavond een vrouw Sportweekend presenteren. Volgens de presentatrice zijn er serieuze stappen gezet om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen op het scherm waar te maken. “Al zouden we daar eigenlijk niet meer moeten over praten.”

10 reacties

  • Thierry Letar

    3 jaar geleden
    Zij mag ook het journaal presenteren hoor.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    ze doet al al jaren op schitterende wijze. Proficiat. Zij heeft tenminste een verzorgde uitspraak en een aangename stem om naar te luisteren. (Dat kan tegenwoordig niet van veel jongere verslaggevers kan gezegd worden : die rammelen zonder adempauzes de tekst af en voor de luisteraars voelt dat aan alsof er een achtervolging plaats had :-)
  • antoin meerschaert

    3 jaar geleden
    proficiat Catherine, je verdient het.
  • Tuur schiepers

    3 jaar geleden
    Wat is daar nu zo speciaal aan. We spreken over een mooie verstandige vrouw en waarom zou die sportweekend niet kunnen presenteren. Dit zou al veel vroeger gemogen hebben.
  • gilberte Vergaelen

    3 jaar geleden
    Chaterine doet dit schitterend