Annalena Baerbock wordt de groene Duitse kanselierskandidaat.
Volledig scherm
Annalena Baerbock wordt de groene Duitse kanselierskandidaat. © EPA

Wordt zij de opvolgster van Merkel? Duitse Groenen nomineren 40-jarige Annalena Baerbock als kanselierskandidate en de peilingen staan gunstig

De Duitse partij Die Grünen (De Groenen) heeft voor het eerst nadrukkelijk een kanselierskandidaat naar voren geschoven. De partij staat er goed voor in de peilingen en wil dat Annalena Baerbock (40) na de verkiezingen van september Angela Merkel gaat opvolgen.

18 reacties

  • Peter Van Cleemput

    3 jaar geleden
    Kiezen voor een "groene" partij is kiezen voor afschaffing van vrije meningsuiting, uitsluiting en onverdraagzaamheid, (cordon sanitaire) en stigmatisering van al wie het niet eens is met de groene doctrine. Ik hou mijn hart vast..
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Ze zal het waarschijnlijk wel worden vermits Laschet de kandidaat is van CDU. Hopelijk zal Duitsland zo kunnen aantonen dat milieu, economie en bevolking er beter van worden en zo een voorbeeld zijn voor alle EU landen.
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Groen aan de macht: hou uw portefeuille al maar goed dicht...en verkoop uw auto , je mag hem binnenkort toch niet meer gebruiken.
  • Johnny Michiels

    3 jaar geleden
    Dat die kleur nog bestaat in de politiek, staat voor de ondergang van de economie en de mensheid!
  • Patrick Van Overmeire

    3 jaar geleden
    Merkel haar tijd is gepasseerd maar als de Groenen moesten winnen gaan we toch afzien in Europa en zal alles 3 x duurder worden.