CEO van Brussel Airport Arnaud Feist verwacht dat zijn luchthaven pas ten vroegste binnen 4 jaar hersteld zal zijn van de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
CEO van Brussel Airport Arnaud Feist verwacht dat zijn luchthaven pas ten vroegste binnen 4 jaar hersteld zal zijn van de coronacrisis. © Marc Baert

INTERVIEW. CEO Brussels Airport over zwaar getroffen luchtvaartsector: “Grote uitbreidingsplannen uitgesteld door financieel verlies en té onzekere toekomst”

Zaventem150 miljoen euro verlies en 4.000 directe jobs weg op ‘zijn’ luchthaven: nooit eerder kende CEO van Brussels Airport Arnaud Feist zo’n rampzalige maanden. Hoewel het reisverbod maandag opgeheven werd, ziet de toekomst voor Zaventem er nog steeds niet rooskleurig uit. En dat heeft nu ook gevolgen voor de ambitieuze toekomstplannen voor 2040. “Nu blijven investeren in passagiersgebouwen zou zinloos zijn”, aldus de CEO, die ook enkele pertinente vragen en eisen voor de overheid heeft om het herstel van de sector in te zetten.

  1. HUIZENJACHT. Kortenberg, pal tussen Leuven en Brussel: “Instapklare villa’s vind je niet onder de 750.000 euro”
    PREMIUM

    HUIZEN­JACHT. Kortenberg, pal tussen Leuven en Brussel: “Instapkla­re villa’s vind je niet onder de 750.000 euro”

    Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week bezoeken we Kortenberg, waar de ligging tussen Leuven en Brussel één van de grootste troeven is. “Door de beperkte ruimte en toenemende vraag worden de vastgoedprijzen hier wel de hoogte ingejaagd.”
    Kortenberg
  2. Niet naar het stemhokje, nu opkomstplicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”
    PREMIUM
    34

    Niet naar het stemhokje, nu opkomst­plicht vervalt? Misschien doet bloederige nacht in 1902 u twijfelen: “Zes Leuvenaars gaven hun leven”

    “De Burgerwacht schoot met scherp op de betogers.” Bij de Bloednacht, herdacht op de Stadsbegraafplaats, stierven zes arbeiders in de straten van Leuven in de strijd voor het algemeen enkelvoudig stemrecht. Met de opkomstplicht die vervalt voor de provincieraads- en gemeenteraadsverkiezingen wordt die gebeurtenis plots weer actueel. We spraken met historicus Jaak Brepoels en voormalig minister en burgemeester Louis Tobback: welke lessen moeten we trekken uit die zwarte bladzijde in de geschiedenis? “Denken traditionele partijen dat Vlaams Belang of PVDA zo minder stemmen zullen behalen? Dat is lang niet zeker.”
    Leuven