AFP
Volledig scherm
© AFP

Greta Thunberg schenkt arme landen geld voor coronavaccins

De wereldberoemde klimaatactiviste Greta Thunberg (18) gaat via haar stichting 100.000 euro doneren om coronavaccins te kopen voor arme landen. Het geld gaat naar Covax, een internationaal initiatief om coronavaccins ook voor arme landen beschikbaar te maken. De 18-jarige Zweedse maakte de stap bekend in een online-persconferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

21 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    3 jaar geleden
    Ze heeft toch al veel gewerkt, in feite kan ze al op pensioen gaan!
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Haar organisatie 'verdient' elk jaar een paar miljoen dollar met presentaties, prijzen, donaties, enzovoort - die donatie van 100.000 euro kan er dus wel vanaf. Misschien zou er eens moeten uitgerekend worden voor hoeveel miljarden economische schade ze al aangericht heeft met haar zinloos gepreek en die bedrieglijke show waar er een pak mensen inlopen. Dan zouden er eens een aantal ogen héél wijd open gaan. Maar wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Rijk meiske
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Inderdaad respect. Het soort klimaatactiviste die ook begaan is met de medemens. Er zijn er andere. Die omwille van hun groene opvattingen de mens als vijand zien.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Overbevolking in ontwikkelingslanden is niet het probleem, wel de de verspillende levenswijze in het westen.