Dirk Van Damme is een Belgisch pedagoog. Hij werd in 2008 diensthoofd van het Centre for Educational Research and Innovation van de OESO.
Volledig scherm
Dirk Van Damme is een Belgisch pedagoog. Hij werd in 2008 diensthoofd van het Centre for Educational Research and Innovation van de OESO. © ID/Franky Verdickt

OESO-expert Van Damme pleit opnieuw voor inkorting zomervakantie

Pedagoog Dirk Van Damme vindt het probleem van de leerachterstand door de coronacrisis het ideale moment om de discussie over een inkorting van de zomervakantie opnieuw op gang te brengen. "Een onderbreking van negen weken is voor heel wat leerlingen nefast", klinkt het vandaag in De Afspraak.

51 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    De meeste lesdagen in de EU zijn in Duitsland. Maar ook met 6 weken zomerverlof. In de basisschool zijn dat wel halve lesdagen tot 12:00. En in het middelbaar tot 14:00. Dan hebben kinderen ook tijd voor sport, ontspanning en leerrijke geestverruimende creatieve hobby's. En laten we de pandemie niet misbruiken om dictatoriaal snel een ondoordachte domme hervorming door te voeren.
  • John Verbeke

    3 jaar geleden
    Dat kan zeker, maar dat doe je niet zomaar even 2 maanden op voorhand. Kondig zoiets een jaar aan en je zult scoren. Als je dat nu doet breng je heel, heel veel mensen in de problemen. Iedereen met kinderen heeft zomerkampen, vakanties, ... geboekt. Grappig ook dat alle mensen die hierover moeten beslissen zelf geen schoolgaande kinderen meer heeft (of er toch niet voor hoeft te zorgen).
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Pak de oorzaak v/e probleem aan. Bij mijn weten is vakantie niet de oorzaak van de achteruitgang van ons onderwijs ! Ik zou eerder denken aan de experten en de om de 5 jaar een andere minister voor onderwijs.
  • Wendy Vandereyken

    3 jaar geleden
    In Nederland bestaat dit al jaren.
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Grappig hoe mensen vergelijken met Azië. Alsof daar alles perfect verloopt en iedereen blij is. Dat degenen die het voor leerkrachten willen regelen, dan eens hetzelfde loon gaan vragen aan hun baas als het loon dat de Aziaten krijgen. Kom dan nog eens pleiten voor anderen.